Kani meiltä?

Hankithan tarpeeksi tietoa ennen kanin hankintaa! Kysellessäsi kania kerrothan hieman itsestäsi ja siitä, millaiseen kotiin kani pääsisi. Ostajilta edellytän täysi-ikäisyyttä ja alaikäisiltä vanhempien suostumusta sekä mielellään myös vanhempien yhteydenottoa.

Poikasia saa tulla katsomaan ennen luovutusikää ja useimmiten poikasten molemmat vanhemmat ovat nähtävillä. Varausmaksu on 20 euroa, joka vähennetään myyntihinnasta haun yhteydessä. Varausmaksua ei makseta takaisin jos ostaja peruuttaa varauksensa.

Kasvatit saavat mukaan sukupaperit, kauppakirjan, hoito-ohjeen, tunnistetatuoinnit, tuttua ruokaa ja minun tukeni koko kanin elämän ajaksi. Poikaset luovutetaan aikaisintaan 8 viikon iässä. Jos kanista joudutaan luopumaan, otan kasvattini mielellään takaisin.

Joistakin poikueista saatan sijoittaa lupaavan poikasen. Sijoitus ja ehdot ovat helppoja. Naarailla ehtona on yksi poikue, uroksilla joskus kaksi. Käytännössä sijoitus toimii niin, että kani muuttaa uuteen kotiin ja sen ollessa sopivassa iässä kani tulee takaisin ja sitä käytetään jalostukseen. Tämän jälkeen kani palaa takaisin sijoitusomistajalle ja omistus siirtyy kokonaan uudelle omistajalle.